Occasions

Betrouwbare auto's voor jarenlang plezier

Een auto kopen is voor de één heel leuk en voor de ander heel spannend! Waar let je eigenlijk op als je en auto koopt? En wanneer weet je of een auto goed is?

 

Veel vragen waar niet zomaar een antwoord op te geven is. Uw wensen, voorkeuren en budget bepalen het type auto en de bijhorende aandachtspunten.

Wat wel al duidelijkheid is: Wij zullen ons uiterste best doen om u van een betrouwbare auto te voorzien waar u nog jarenlang plezier van kunt hebben!

 

U kunt bij ons terecht voor aan- en verkoop van uw auto en zijn RDW erkend.

Als u op zoek bent naar een andere auto, informeer dan gerust bij Van der Breggen auto’s!

Vervangend vervoer

Onze service; een autostoeltje beschikbaar!

Een leenauto of gratis leenfiets is bij Van der Breggen auto’s vanzelfsprekend.

Of u nu komt voor een APK, regulier onderhoud of uit te voeren reparatie werkzaamheden aan uw auto: bij ons kunt u altijd gebruik maken van een leenauto of een gratis leenfiets.  Wel is het nodig om bij het maken van een afspraak aan te geven dat u graag van de leenauto gebruik wilt maken. Zo voorkomen we onnodige teleurstelling als blijkt dat de voortuigen al in gebruik zijn.

Vervoert u kinderen in de auto, meld dit dan even. Wij hebben dan een gratis autostoeltje voor u beschikbaar!

Onderhoud & Reparatie

Professionele Autodiagnose!

Van der Breggen auto’s is anders dan andere bedrijven. Veel garages hebben een standaard checklist van onderdelen die ze bij elke beurt vervangen. Er wordt niet gekeken of dat nodig is of niet.  Dat doen wij anders.  Uw auto wordt bij een beurt uitgebreid gecheckt en dan worden de onderdelen en vloeistoffen die aan vervanging toe zijn vervangen en/of bijgevuld. Zo heeft u geen onnodige kosten!

Voor reparaties en storingen kunt u bij deze garage terecht. Dankzij nieuwe diagnoseapparatuur kunnen wij storingen van oude en jonge auto’s oplossen.

Aircoservice

Een koud kunstje!

Een koele auto in een warme zomer is heerlijk. Om uw airco goed te laten koelen is onderhoud soms noodzakelijk.  Ook voor dit soort onderhoud kunt u bij ons terecht.

APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring voor uw auto

Een goede APK keuring

Bij ons in Hasselt kunt u terecht voor de jaarlijkse APK.  Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) word er gekeken of uw auto of bestelbus aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet.

Een goede en terechte APK is belangrijk. U wilt natuurlijk veilig rijden, maar ook niet betalen voor iets wat niet vervangen hoeft te worden.  Soms kan roest bijvoorbeeld worden verwijderd en hoeft er geen nieuw onderdeel worden geplaatst.  Als er bij een APK wel wat vervangen moet worden is Van der Breggen auto’s al snel goedkoper dan omliggende garages en APK stunters. Dit komt doordat bij ons geen €50 wordt gerekend voor een uurtje werk.

 

Wanneer moet mijn auto worden gekeurd?

Wist u dat? U kunt uw auto al eerder laten keuren dan de vervaldatum. Als binnen 2 maanden voor de APK vervaldatum uw auto is goedgekeurd, dan wordt de oude vervaldatum gewoon verlengd. U krijgt dan eigenlijk maximaal 2 maand extra APK.

 • Benzine en elektrisch
  Een nieuwe auto die op benzine of elektriciteit rijdt, moet pas na vier jaar voor het eerst een APK. Daarna moeten ze na de eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar APK gekeurd worden.
 • Diesel en LPG
  Een diesel- of LPG auto moet voor het eerst met drie jaar en moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd.
 • Oldtimers
  Is uw personen auto ouder dan 30 jaar, maar van na 1 januari 1960? U hoeft uw oltimer dan maar eens per 2 jaar te laten keuren. Heeft u een nog oudere auto van voor 1960? Dan heeft u geen APK-plicht voor uw auto.
 • Zware voertuigen/Campers
  Voor alle voertuigen die zwaarder zijn dan 3.500 kilo geldt een jaarlijkse keuringsplicht. Dit kan bijvoorbeeld een camper zijn.

Even de APK van uw eigen auto checken? Dat kan hier op de site van de RDW.

Laswerk wordt tegenwoordig niet veel meer gedaan bij garages, omdat vervangen vaak makkelijker is. Onze garage maakt wel gebruik van deze techniek en hierdoor kunnen bijvoorbeeld uitlaten snel en voordelig worden gerepareerd.

Heeft u een fijne auto, maar mist u af en toe een optie? Accessoires en opties kun je vaak achteraf in je auto inbouwen.  Als je een occasion heeft aangeschaft, kan het zijn dat de auto niet alle opties heeft die je graag in je auto wilt hebben.  Of heeft u wellicht een caravan gekocht om mee op vakantie te gaan? Ook dan kan het achteraf inbouwen van opties een oplossing zijn.

Wilt u meer informatie over opties inbouwen, neem dan contact met ons op.

Voorbeelden van veelvoorkomende achteraf ingebouwde opties zijn:

 • Carkit
 • Trekhaak
 • Parkeersensoren
 • Achteruitrijcamera
 • Cruise controle
 • Navigatiesysteem
 • Centrale deurvergrendeling

Leveren, montage en advies over autobanden

Wij leveren en monteren alle soorten autobanden. Wij willen u graag adviseren en de juiste autobanden voor u bestellen. Wilt u liever zelf de autobanden bestellen dan kan dat natuurlijk ook.  Wij zijn van verschillende  online-aanbieders van banden montagepartner.  Als u bij een van deze online-aanbieders banden besteld worden deze bij ons bezorgd. Geen gesleep met autobanden, dat is wel zo makkelijk.  U kunt natuurlijk ook ergens anders uw banden kopen en deze zelf meebrengen.

 

Montagepunten