APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring voor uw auto

Een goede APK keuring

Bij ons in Hasselt kunt u terecht voor de jaarlijkse APK.  Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) word er gekeken of uw auto of bestelbus aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet.

Een goede en terechte APK is belangrijk. U wilt natuurlijk veilig rijden, maar ook niet betalen voor iets wat niet vervangen hoeft te worden.  Soms kan roest bijvoorbeeld worden verwijderd en hoeft er geen nieuw onderdeel worden geplaatst.  Als er bij een APK wel wat vervangen moet worden is Van der Breggen auto’s al snel goedkoper dan omliggende garages en APK stunters. Dit komt doordat bij ons geen €50 wordt gerekend voor een uurtje werk.

 

Wanneer moet mijn auto worden gekeurd?

Wist u dat? U kunt uw auto al eerder laten keuren dan de vervaldatum. Als binnen 2 maanden voor de APK vervaldatum uw auto is goedgekeurd, dan wordt de oude vervaldatum gewoon verlengd. U krijgt dan eigenlijk maximaal 2 maand extra APK.

 • Benzine en elektrisch
  Een nieuwe auto die op benzine of elektriciteit rijdt, moet pas na vier jaar voor het eerst een APK. Daarna moeten ze na de eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar APK gekeurd worden.
 • Diesel en LPG
  Een diesel- of LPG auto moet voor het eerst met drie jaar en moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd.
 • Oldtimers
  Is uw personen auto ouder dan 30 jaar, maar van na 1 januari 1960? U hoeft uw oltimer dan maar eens per 2 jaar te laten keuren. Heeft u een nog oudere auto van voor 1960? Dan heeft u geen APK-plicht voor uw auto.
 • Zware voertuigen/Campers
  Voor alle voertuigen die zwaarder zijn dan 3.500 kilo geldt een jaarlijkse keuringsplicht. Dit kan bijvoorbeeld een camper zijn.

Even de APK van uw eigen auto checken? Dat kan hier op de site van de RDW.